Интегрирайте Стоп Фрийз в своята стратегия за борба със сланите за оптимална защита на овощните култури

Интегрирайте Стоп Фрийз  в своята стратегия за борба със сланите за оптимална защита на овощните култури

 

7.3.2024

Вашите овощни култури са ценни активи, които изискват грижа и внимание. Един от най-важните аспекти на грижата за овощните градини е ефективното управление на сланите, което включва както механични, така и химически методи. Стоп Фрийз  може да играе решаваща роля във вашата интегрирана стратегия за борба със сланите, осигурявайки допълнителна защита срещу щети, причинени от ранни пролетни слани.

Стоп Фрийз е иновативен продукт, предназначен да предпазва земеделските култури от щетите, причинени от слана и замръзване. Той работи чрез понижаване на точката на замръзване на цитоплазмата с 3-4 градуса и повишаване на устойчивостта на културите към ниски температури. След прилагане продуктът бързо се абсорбира от растението и достига до клетките, където осигурява няколко защитни предимства:

 

  • Повишена плътност на цитоплазмата и здравина на клетъчните стени: Действието на Стоп Фрийз води до увеличаване на плътността на цитоплазмата и здравината на клетъчните стени. Повишената цитоплазмена плътност и намаленото водно съдържание в клетките, затрудняват образуването на ледени кристали, като по този начин се предпазва клетката от увреждане.

 

  • Възпрепятстване на разрушаването на клетъчните стени: Като укрепва клетъчните стени, Стоп Фрийз затруднява разкъсването им под напрежение, причинено от образуването на ледени кристали. Това помага за запазване на структурната цялост на растителните тъкани.

 

  • Подобрен цъфтеж и плододаване: Освен че осигурява защита срещу замръзване, Стоп Фрийз също така насърчава интензивния цъфтеж и по-доброто опрашване. Това води до намаляване на броя на абортиралите цветове и запазване на потенциала за добив.

 

Предимства на Стоп Фрийз като част от вашата стратегия за борба с вредите, причинени от слани:

  • Комплексно управление на сланите: Чрез включването на Стоп Фрийз във вашата стратегия за борба със сланите, вие осигурявате допълнителен слой защита, както и необходимите хранителни вещества за оптималното протичане на цъфтежа и оплождането.
  • Универсално приложение: Стоп Фрийз е подходящ за всички видове култури – овощни, маслодайни, бобови, лозя и т.н. Това го прави универсален инструмент за всеки земеделски производител.
  • Без остатъци: След като защитната бариера на Стоп Фрийз се разгради естествено, тя оставя след себе си чисто и здраво растение, без  замърсяване.
  • Екологична защита: Стоп Фрийз е екологичен продукт, който не съдържа вредни химикали или токсини. Това го прави безопасен за използване и е идеален избор за устойчиво земеделие.
  • Икономическа ефективност: Чрез защита на вашите овощни култури от щети, причинени от измръзване, Стоп Фрийз  подпомага за увеличаването на добивите и намаляването на загубите. Това може да доведе до значителни икономии на разходи във времето и да подобри финансовата жизнеспособност на вашето земеделско стопанство.

Не чакайте, докато е твърде късно! Защитете вашите овощни култури от щети, причинени от измръзване, като включите Стоп Фрийз  във вашата интегрирана стратегия за борба със сланите. С нашата първокласна поддръжка на клиентите можете да сте сигурни, че ще получите необходимата помощ, за да извлечете максимума от този изключителен продукт.

Важно за разпознаване

На пазара съществуват различни продукти, които носят сходни или дори идентични имена, но когато става въпрос за грижата за вашите растения, важно е да се избере оригиналният и патентован продукт. Стоп Фрийз, въпреки че може да има дублиращо име с други продукти, които се появиха в последните години на пазара, е уникален и високо ефективен серум, предназначен за предпазване на растенията от измръзване и други неблагоприятни условия. Важно е да знаете как да разпознаете и закупите оригиналния продукт:
  • Регистрация на БАБХ:

Оригиналният Стоп Фрийз е регистриран и одобрен от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) – рег.№ 223. Търсете регистрационния номер на продукта, който би трябвало да бъде ясно изписан на опаковката.

  • Етикет на оригинала:

Оригиналният Стоп Фрийз трябва да има специфичен етикет, който гарантира произхода и качеството на продукта.

Внимание към детайлите:

Изборът на правилния продукт, който да предпазва и стимулира растежа на вашите растения, е ключов за успешното селскостопанско производство. Винаги отделяйте време да разгледате продукта, който използвате, и да бъдете осведомени за всички негови характеристики и предимства. Стоп Фрийз, регистриран в БАБХ с № 223 и с патент от GT Chemicals USA, производител – Ледра Фертилайзърс, е сигурен път към оптимално здраве и растеж на вашите растения.