DML Супер Азот

49.00лв.5,640.00лв.

 

 

Описание

Супер Азот доставя на растението високи концентрации на бързо усвоим азот. Растението преодолява за кратки срокове азотния недостиг. Няма опасност от пригор по растенията
Супер Азот e концентриран молекулярен течен тор от ново поколение, за чието производство са използвани най-новите технологии в агрохимията. Супер Азот е отличното решение за компенсиране на азотния дефицит и за доставяне на допълнителни количества азот на културата.

Азотът в Супер Азот е в 3N форма (съдържа трите азотни форми: Амидна, Нитратна и Амониева) – което осигурява по-равномерно и продължително отдаване на активното вещество.

Супер Азот е решение за вегетационните фази на културите с високи нужди от азот. При отглеждане на култури върху песъчливи почви се прилага за превенция на азотен недостиг. При кисели и алкални почви, листното приложение на Супер Азот, преодолява и компенсира по-слабото постъпване на азот от корените на културите. Прилага се при всички култури, особено при тези с висока чувствителност към азотния дефицит, тъй-като азота е компонент на протеини, хормони, ензими и хлорофил и играе жизнено-важна роля в тяхното развитие и получаването на високи добиви.
Серията Супер Д.А.Л (DML)

Супер Азот е течен азотен тор от серията Супер Дал (DML), включваща висококонцентрирани течни молекулярни торове, които съдържат от 1 до 3 макроелемента (азот, фосфор, калий) във високи пропорции, задоволяващи всички нужди на растенията, в зависимост от фазата на развитие. Азотът в СУПЕР Д.А.Л (DML) е в 3N форма (съдържа трите азотни форми: Нитратна, Амониева и Амидна), което обяснява едно от уникалните действия на торовете СУПЕР ДАЛ (DML)  върху растенията. Едновременно с получаването на изключително бързоподвижните азотни йони, получават и йоните на другите хранителни елементи, което им осигурява бързо усвояване на растенията.

Не на последно място по важност са и добавените във формулите проникващи агенти, които осигуряват бързото и тотално усвояване на хранителните вещества.

Проникващите агенти в торовете от серия Супер Д.А.Л.(DML)  :

Повишават проникващата активност, като ускоряват проникването на хранителния разтвор през епидермиса.

Допринасят за равномерното разпределение и задържането на хранителния разтвор върху листната маса, което осигурява максималното усвояване на активните вещества.
Бързо действащ течен тор с високо съдържание на азот. Подпомага метаболитните процеси в растението. Повишава добивите на продукцията. Превенция и корекция на азотен дефицит. Не вкислява почвата.

Супер Азот е подходящ за листно, почвено и хидропонно приложение при всички видове култури
Листно приложение: 100 – 600 гр/дка – Приложението трябва да бъде извършено в хладните часове на деня. За по-висока ефективност водата трябва да е над 150C.
Почвено приложение: 1 – 6 кг/дка

Култура Фази на приложения Листно приложение – доза Почвено приложение – доза
Зърнено-житни култури (пшеница,ечемик, овес, ориз,  ръж, и др.) от братене до изкласяване 200 – 400 гр/дка 140 – 270 мл/дка
Царевица, сорго 3-ти лист до изметляване 200-500 гр/дка 140-340 мл/дка
Рапица розетка до начало на бутонизация 300-600 гр/дка 200-410 мл/дка
Слънчоглед ІІ-ра двойка до начало на бутонизация 200-400 гр/дка 140-270 мл/дка
Зеленчукови култури в зависимост от програмата за торене 200 – 500 гр/дка
2 – 5 кг/дка
140-340 мл/дка
1,4 – 3,4 л/дка
Тревни площи подхранване 400 – 600 гр/дка
4-6 кг/дка
270 – 410 мл/дка
2,7 – 4,1 л/дка

Торовите норми са примерни и не са взети под внимание технологията на отглеждане, спецификата на сорта/хибрида на културата, почвените характеристики и микрорайона. За подробна информация за специфични приложения, както и препоръки за торене се свържете на телефоните посочени в раздел контакти!
Може да се използва комбинирано с торове и с препарати за растителна защита. Преди употреба направете тест за смесимост. Да не се комбинира с масла и маслени продукти.

Изтеглете сертификат на Супер Азот 
Изтеглете лист за безопасност на Супер Азот 

Допълнителна информация

Тегло Няма
Азот (N)

Амиден азот

Амониев азот

Нитратен азот

pH(10% разтвор)

Плътност

Производител

Разновидност

, ,